Наистина има култови улици в не по-малко емблематични по своята история

...
Наистина има култови улици в не по-малко емблематични по своята история
Коментари Харесай

10-те най-известни улици в света

Наистина има култови улици в не по-малко емблематични по своята история и значение градове по света. Макар всяка ранглиста да е субективна и условна, предлагаме ви малко странствуване през 10-те най-известните градски направления в света. Да се докоснем до тяхната културна популярност, да разберем за какво са знаци на великолепие и човешко наличие.
 Снимка 614515
Източник:

Ла Рамбла, Барселона

Ла Рамбла е най-известната улица в Барселона - сърцето на града, отдадено напълно на пешеходците, улични музиканти, клоуните, мимовете, и реализатори от всевъзможен жанр. Всичко това и още доста красиви здания, като будки за вестници, книги, места за хранене, магазини за птици и а цветя, които са изпъстрени със всички цветове на природата. Страничните улички крият исторически и модерни благосъстояния във въодушевяващ римейк от стилове. Ла Рамбла стартира от Площад Каталуня, извива се около Старата Барселона и свършва до паметника на Христофор Колумб и яхтеното пристанище.


 Снимка 614040
Източник:

Невски проспект, Санкт Петербург

Невски проспект е най-известната улица на съветския Санкт Петербург и се счита за сърцето на града. Дългата 4,5 км улица е осеяна с исторически забележителности, величествени дворци и красиви катедрали. Невски проспект продължава да бъде център на обществения, културен и търговски живот на града повече от 300 години.
 Снимка 614039
Източник:

Бродуей, Ню Йорк

Бродуей е една от най-известните улици в света, постоянно наричана " Великият бял път ". Улицата се простира на дължина от 33,2 км и е известна със своите емблематични театри и мюзикъли. Бродуей е културният център на Ню Йорк и притегля милиони туристи всяка година. Първият спектакъл на Бродуей се появява през 1753 година
 Снимка 614067
Източник:

Бейкър Стрийт, Лондон

Бейкър Стрийт е улица в Лондон, известна с връзката си с Шерлок Холмс, талантлив детектив, основан от сър Артър Конан Дойл. На улицата се намира музеят на Шерлок Холмс и по тази причина е известна туристическа дестинация. Точният адрес на Шерлок Холмс в книгите е 221B Baker Street, адрес, който в никакъв случай не е съществувал. Но през днешния ден табела с надпис " 221B " отбелязва мним адрес на улицата до музея.
 Снимка 473866
Източник:

Уолстрийт, Ню Йорк

Уолстрийт е улица във финансовия регион Манхатън в Ню Йорк, известна с местоположението на Нюйоркската фондова борса (NYSE). Улицата се е трансформирала в синоним на финанси и бизнес, епицентърът на американската финансова система. Всъщност е по-скоро алея и не е огромна, само че за света на търговците и брокерите е икона. Самото име " Уолстрийт " идва от стената, която холандците са построили, с цел да се предпазят от английско настъпление през 17 век.
 Снимка 614046
Източник:

Булевард Холивуд, Лос Анджелис

Булевард Холивуд е Лос Анджелис, прочут с връзката си с развлекателната промишленост. Улицата се простира на 2,1 км и е дом на емблематични атракции като Холивудската алея на славата, китайския спектакъл на Грауман и спектакъл Долби, дом на Оскарите. Представете си, че има над 2500 звезди на Холивудската алея на славата в чест на звезди в развлекателната промишленост. Има звезди от артисти, артисти и режисьори, всички, които са оставили незаличима диря в развлекателната промишленост.
 Снимка 614041
Източник:

Ломбард стрийт, Сан Франциско

Lombard Street е известна със своя стръмен надолнище и осем остри завоя. Тя се спуска от съветския рид в Сан Франциско. Улицата е известно туристическо място и е включена в няколко холивудски кино лентата. Ломбард стрийт постоянно е наричана " най-кривата улица в света ".
 Снимка 614044
Източник:

Родео драйв, Лос Анджелис

Rodeo Drive е първокласен търговски регион в Бевърли Хилс в северен Лос Анджелис. Улицата е известна със своите първокласни фешън бутици и дизайнерски магазини. Улицата, дълга единствено три пресечки, се трансформира в международен знак на разкош и искра. Всички си спомнят по какъв начин героинята на Джулия Робъртс пазари на Родео драйв в хитовия филм " Хубава жена ".
 Снимка 614070
Източник:

Пето авеню, Ню Йорк

Пето авеню е една от най-известните улици в Ню Йорк, която постоянно се назовава сърцето на Манхатън. Улицата се простира на 11,8 км и е дом на някои от най-скъпите и извънредни магазини и бутици в света. Пето авеню е известно и със своите културни забележителности, в това число Музея на изкуствата Метрополитън, Музея Гугенхайм и Сентрал Парк. Това е най-скъпата улица в света, междинната цена на жилищата тук надвишава 1 милион $.
 Снимка 212665
Източник:

Шанс Елизе, Париж

Шан-з Елизе или " Елисейските полета " е една от най-емблематичните улици в света, известна с първокласните си магазини, заведения за хранене и театри. Улицата се простира на 3 километра и е дом на атракции като Триумфалната арка и площад Конкорд. Също по този начин е известно място за огромни събития като Тур дьо Франс. Има и всеобщи тържества за Нова година или профсъюзни стачки. Името идва от обстоятелството, че в началото е имало полета и градини, до момента в който през 17 век тук не е издигната огромна алея.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР